Sneeuw tips!!!!

Aangezien de weersvoorspellingen voor morgen nog meer sneeuw beloven, even wat tips voor uw hond.
-Aangezien de hond eigenlijk op blote voeten loopt kan de sneeuw, ijs en pekel voor irritatie zorgen. om deze irritatie te voorkomen kunt u voordat u gaat wandelen met de hond de voetjes insmeren met vaseline. Na de wandeling de voeten goed afdrogen (evt eerst afspoelen)
 -menig hond is dol op ballen, een sneeuwbal is ook rond, maar beter is om geen vangspelletjes te doen met sneeuwballen. de koude sneeuw kan maagdarmproblemen veroorzaken zoals overgeven en diaree.
 -honden met een normale vacht hebben het niet snel koud, ze krijgen het met een actieve winterwandeling zelf warm. het gevaar ligt bij het uitrusten in de sneeuw. Even in de sneeuw op adem komen kan geen kwaad, maar te lang in de sneeuw liggen is niet goed. De spieren en ingewanden koelen dan te snel af. Oudere en jongeren honden hebben iets meer moeite om het lichaam op temperatuur te houden, blijf dan niet te lang in de sneeuw en neem des noods iets mee om op te liggen voor de hond tijdens het uitrusten. Honden met een dunne vacht of weinig haar kan je het beste wat aandoen, een jasje of iets dergelijks. Vooral de buik moet warm blijven.
 – controleer ook de oren van je hond na een wandeling of het spelen in de sneeuw. Oren zijn gevoelige organen die doorgaans dezelfde temperatuur hebben als het lichaam. De sneeuw smelt en kan weer op gaan vriezen waardoor de oren hier last van hebben.
 -In de winter hebben wij mensen vaak anti-vries bij de hand voor bijv je autoramen. Zorg ervoor dat je hond hier niet bij kan. Op een of andere manier ruikt dit voor de hond erg lekker en zal hij hieraan willen proeven. Dit is erg giftig voor de hond.
-Maar natuurlijk moeten we vooral PLEZIER en PRET hebben samen met onze trouwe viervoeters in de sneeuw!!!!!!!!!!!!!!