tips

Blijf borstelen!
Timsalon “de Boomgaard” verzorgd kleine en grotere honden en doet er alles aan om de dieren te voorzien van een mooie vacht. Zelf kunnen hondenbezitters daar ook aan bijdragen. Probeer zo vaak mogelijk thuis uw hond te borstelen, niet alleen oppervlakkig, maar vooral waar de klitten zich vormen. U kamt/borsteld immers uw eigen haar ook iedere dag. Wanneer u het borstelen bij houdt is het minder werk en bent u sneller klaar als wanneer u uw hond maar heel af en toe borsteld. En hoe minder klitten de hond heeft, hoe minder zeer u de hond doet met borstelen, zo blijft het voor de hond ook prettiger.

Blijf ook in de winter goed borstelen en haal bij voorkeur klitten en viezigheid uit de vacht voordat een wandeling wordt gemaakt. Een klit die nat wordt, slaat namelijk dicht. Gebruik gerust babycrèmespoeling, weliswaar niet te vaak, voor een kleine klit. In dierenspeciaalzaken zijn speciale verzorgingsproducten te koop.

Ook hartje winter naar de trimsalon
Het lijkt zo voor de hand liggend: buiten is het koud, de hond zit lekker in zijn vacht, dus laat nog maar even zitten die knipbeurt bij de hondenkapper. Maar doe uw hond een plezier en breng hem ook hartje winter naar een trimsalon. Vaak zien we honden na maanden afwezigheid in de lente pas weer terug met een klittende, vervilte vacht waar ze veel last en jeuk van. Zo’n vacht gaat broeien, er komen vieze plekken op de huid, bacteriën vormen smetplekken. Dat is erg zielig!

Wij raden altijd aan om de hond om de 8 tot 10 weken een trimbehandeling te geven. Ook in de winter is acht tot tien weken een mooie termijn voor een knipbeurt. In de winter laten wij de haartjes langer zodat de vacht wel verzorgd, maar niet te erg uitgedund wordt.

let op: ook in de winter kunnen honden last hebben van vlooien.
Eitjes overleven gerust een jaar. Blijf de hond dus behandelen tegen vlooien en breng verdelgingsmiddel altijd aan op een vuile vacht, dus bijvoorbeeld 48 uur dagen voordat de hond naar de trimsalon gaat. Doe dat nooit als ze net terugkomen op een schone vacht, maar minimaal 48 uur na een bezoek aan een trimsalon. want…Op een vuile vacht heeft het product een betere inwerking en te snel wassen vermindert de beschermings duur. Dien de doses toe op een plaats waar de hond het niet af kan likken en zorg ervoor dat de hond of andere dieren elkaar niet kunnen likken na de behandeling. Wissel ook geregeld van behandelmerk om resistentie tegen te gaan.

Ontworm een hond met vlooien.
Ontworm een hond met vlooien, want… ‘Een worm is een parasiet en gebruikt kan dus ook een  vlo ls gastheer gebruiken. In veel gevallen heeft een hond met vlooien dus zeker ook wormen. Als u uw hond met zijn achterwerk al zittend over de grond ziet schuren (het zogenaamde sleetje rijden), kan wijzen op een worminfectie.

Waarom moet mijn hond of kat ontwormd worden?
wormen gebruiken ook vlooien als gastheer, deze kunnen middels likken ingeslikt worden en in het spijsverteringskanaal in de darmen zich ontwikkelen tot wormen.

Honden en katten moeten ontwormd worden om verschillende redenen. Ten eerste is een worminfectie niet goed voor de gezondheid van uw huisdier. Er kunnen allerlei vervelende verschijnselen optreden, zoals diarree, braken, vermageren, jeuk aan de anus, doffe vacht, problemen in allerlei organen, oogproblemen, etc.

Een tweede reden om uw huisdieren goed te ontwormen is vanwege kleine kinderen. Zij spelen vaak in de zandbak en in speeltuinen (denk aan zand eten) en lopen zo kans besmet te raken door aanraking met wormeieren. Vooral katten zoeken graag een plaatsje met zand uit om hun uitwerpselen te deponeren. Vanuit de overheid wordt ontwormen ook erg gestimuleerd, omdat worminfecties in verband worden gebracht met allergiëen bij kinderen.

Trimsalon de Boomgaard is het juiste adres voor een vakkundig en professionele vachtverzorging van uw hond in omgeving Brielle, Tinte, Oostvoorne, Rockanje, Hellevoetsluis, Zwartewaal, Westvoorne en omstreken.