Probeer dit te voorkomen!!

 vervilte hond

 

Wij doen altijd ons uiterste best om uw dierbare hond van een profecionele vachtverzorging te voorzien. Alleen heel soms krijgen wij wel eens een hond(je) in de salon die zo erg vervilt is, om welke reden dan ook, dat wij helaas genoodzaakt zijn om de hond iets korter in zijn/haar vacht te zetten .

Als een hond helemaal ‘vervilt’ is, dit wil zeggen klitten tot op de huid over de gehele hond, zit er echter nog maar een ding op: scheren van de hond. Dit is dan de enige manier om de hond op een zo snel mogelijke en vooral pijnloze manier van zijn klitten af te helpen. een vervilte vacht tast eerst de huid (denk hierbij aan smettende kapotte huid) en daarna de gehele gezondheid van de hond aan. Dit moet u echt zien te voorkomen. Elke beweging is ook ontzettend pijnlijk voor een hond die klitten heeft omdat er door de klitten aan zijn huid getrokken word.

Deze honden kan je dan alleen nog maar scheren omdat uit de klit halen gewoon te pijnlijk zou zijn. Uiteraard doen wij er alles aan om ook dan van uw lieve hond weer een plaatje temaken. In dit geval proberen wij wel altijd de kop, poten en staart voor zover mogelijk nog te behouden om er een beetje model in te kunnen maken. 

 Te lange nagels

Ook al heeft uw hond geen trimbeurt nodig kunt u ook bij ons terecht voor alleen het knippen van de nagels.

Gelukkig zijn er veel honden waarbij het nooit gedaan hoeft te worden omdat de nagels door het lopen op harde ondergronden en het gewicht van de hond vanzelf afslijten. Bij deze honden is het alleen nog belangrijk om af en toe te controleren of het zijnageltje niet te lang wordt. Bij de meeste kleine honden is het knippen van de nagels een regelmatig terugkerend noodzakelijk kwaad.

Te lange nagels kunnen voor een afwijkende stand van de voeten veroorzaken. Ook kunnen ze na lange verwaarlozing doorgroeien (rond groeien) tot in het vlees, overbodig te vermelden dat dit zeer pijnlijk is.

 

 

 

 

Trimsalon de Boomgaard is het juiste adres voor een vakkundig en professionele vachtverzorging van uw hond in omgeving Brielle, Tinte, Oostvoorne, Rockanje, Hellevoetsluis, Zwartewaal, Westvoorne en omstreken.